Eddy Wally Overlijdensbericht

Eddy
Wally

  • 12/07/1932 (Zelzate)
  • 06/02/2016 (Zelzate)
  • Woonachtig te Zelzate

De Vlaamse charmezanger Eddy Wally is op 6 februari overleden. Hij werd 83 jaar. Het nieuws werd bevestigd door zijn manager Hugo Colpaert.

Wally, die op 12 juli 1932 in Zelzate geboren als Eduard Van De Walle, werd in maart 2011 opgenomen in het ziekenhuis met een hersenbloeding en verbleef sindsdien in het rusthuis. In 2012 nam hij afscheid van de Vlaamse showbizz, met een afscheidsconcert in Kortrijk. In juli 2013 werd hij gehuldigd als eerste 'ereburger van de Gentse Feesten'.

De zanger spendeerde de feestdagen van 2015 nog in het ziekenhuis door een probleem met zijn sondevoeding en een ingreep aan zijn maag. Eind januari werd hij uit het ziekenhuis ontslagen. Wally overleed aan de lichamelijke gevolgen van zijn hersenbloeding. Volgens zijn manager heeft de zanger afscheid kunnen nemen van zijn geliefden en heeft hij enkele dagen voor zijn dood nog uitgedrukt dat hij gelukkig was.

"Met zijn hoed, zijn blitse zonnebril en de glinsteringen in zijn kostuums bracht hij dromen in de Vlaamse huiskamers", herinnert Minister van Cultuur Sven Gatz zich. "Over zijn vliegmachien, over Amerika of over zijn chérie, zoals in het gelijknamige liedje waarmee hij in 1966 debuteerde. Ik hoorde hem graag vertellen over zijn fabelachtige buitenlandse successen. Hij was thuis in Las Vegas, in Moskou, in Peking of in Parijs. Maar toch vooral in Ertvelde. Hoewel hij zich daar als zanger niet op kleedde, blijft Eddy Wally voor mij ook altijd die geweldige volksjongen die met handtassen op de markt stond."

In 2012 gaf Eddy Wally nog een memorabel afscheidsconcert in Kortrijk. Nu is 'The Voice of Europe' eindelijk terug bij zijn geliefde chérie Mariëtje, besluit Gatz.