Berre Bergen Overlijdensbericht

Berre
Bergen

  • 24/11/1962 (Lichtaart)
  • 07/02/2016 (Lichtaart)
  • Woonachtig te Lichtaart

Berre Bergen, de vroegere bassist van onder meer The Scabs en De Kreuners, is op 7 februari 2016 overleden. Hij werd 53 jaar. Dat heeft zijn familie bevestigd aan Belga.

Robert 'Berre' Bergen maakte vanaf het begin van de jaren tachtig deel uit van de Diestse rockgroep The Scabs. Hij speelde mee op de eerste vier albums van de band. Zo is hij nog te horen op enkele Scabs-klassiekers, zoals 'Matchbox Car' en 'Crystal Eyes'.

Maar eind jaren tachtig stapte hij over naar de Nederlandstalige rockband De Kreuners. Net op dat moment maakte die groep ook een opmerkelijke comeback met de plaat 'Hier en Nu', die grote hits als 'Verliefd Op Chris Lomme', 'Ik Wil Je' en 'Maak Me Wakker' bevat. Bergen zal uiteindelijk op vier Kreuners-albums meespelen vooraleer hij de band definitief vaarwel zegt. Tussendoor probeerde hij ook eigen project uit de grond te stampen, maar zijn band Lynx zou nooit het verhoopte succes kennen.

Robert 'Berre' Bergen overleed in een ziekenhuis in Herentals aan een jarenlang aanslepend longemfyseem. Hij stierf in het bijzijn van zijn familie.

De uitvaartplechtigheid zal zaterdag 13 februari 2016 om 11.00 uur plaatsvinden in de aula van Uitvaartcentrum Verstappen in Lichtaart.