Glenn Frey Overlijdensbericht

Glenn
Frey

Glenn Frey, medeoprichter en gitarist van de Eagles is op 18 januari 2016 overleden. Hij werd 67 jaar. Volgens de bandleden overleed hij aan de complicaties van reumatoïde artritis, een acute dikkedarmontsteking en een longontsteking. Hij was enkele weken geleden ziek geworden.

De Eagles annuleerden in november vorig jaar nog een optreden in Washington als gevolg van de gezondheidsproblemen van Frey. De bedoeling was om eind dit jaar opnieuw op te treden, maar dat zal dus zonder hun gitarist zijn. De Eagles waren één van de meest succesvolle groepen in de jaren 1970. Glenn was co-auteur en zanger van de meeste Eagles-hits, waaronder 'Take it Easy', 'Tequila Sunrise', 'Lyin Eyes' en 'Heartache Tonight'. Met Don Henley schreef hij ook 'Hotel California' en 'Desperado'. Met de band kreeg hij zes Grammy Awards.

Nadat de Eagles in 1980 uit elkaar gingen, had Glenn nog een succesvolle solo-carriere. Hij scoorde nog een groot aantal hits, waaronder 'The Heat is On' en 'You belong to the City'. Frey verwierf ook bekendheid als acteur, met een terugkerende rol in de bekende 80's-televisieserie Miami Vice.